MTB Marathon van Ruinen

Info

Veel wielersporters zien er al weer naar uit, op zondag 5 maart 2017 wordt de MTB Marathon van Ruinen gehouden. De start is zoals altijd bij sporthal “De Marse” aan de Mr. Harm Smeengestraat 54 te Ruinen De belangstelling voor deze jaarlijks terugkerende toertocht blijft groeien, en WTC Ruinen doet er alles aan om ook dit jaar er weer een geslaagd evenement van te maken. Er is keuze uit afstanden van 20, 35, 55, 80 en zelfs 100 km! Door de vele verschillende afstanden met o.a. de 100 km route is deze tocht uniek in Noord-Nederland. In deze afstanden komen alle aspecten van het Drentse landschap aan de orde. De tocht is uitgezet in Zuidwest Drenthe, in de omgeving van Ruinen, Echten, Dwingeloo, Uffelte en Havelte. Er wordt dan door uitgestrekte bossen, heidevelden, zandverstuivingen en weidegebieden gereden. Bij Havelterberg kan men echt genieten van het glooiende landschap met korte, maar pittige beklimmingen. Daarnaast zijn er ook genoeg mooie berijdbare paden opgenomen die men naar keuze kan gebruiken voor een ‘herstelmoment’, of om er nog juist even een schepje bovenop te doen. Het is juist deze afwisseling, die het parcours zo aantrekkelijk en uniek maakt!

 

Dit jaar wordt deze tocht voor de derde keer verreden met het predicaat “Klassieker”. Dit is bereikt door te voldoen aan de, door de NTFU, gestelde hoogste eisen. Er zijn nog maar enkele MTB Marathons in Nederland die dit niveau hebben weten te bereiken.  De organisatoren van de WTC Ruinen zijn terecht trots op dit resultaat dat verkregen is door jarenlang de lat telkens iets hoger te leggen. Uiteindelijk komt het ook de veiligheid van de deelnemers ten goede.

Voor kinderen hebben wij een 20 km. route in de directe omgeving van Ruinen uitgezet. Voor meer informatie hierover klik dan hier.

route 2017

 

 

 

 

 

 

zondag
5 maart 2017Georganiseerd door
Hoofdsponsors
Partners