MTB Marathon van Ruinen

Marathon prima verlopen

De door WTC Ruinen georganiseerde Marathon van Ruinen was afgelopen zondag weer een  groot succes.  In de afgelopen dagen kon er hier en daar volop geschaatst worden maar zondag kozen de echte liefhebbers toch voor de MTB fiets.

Goed gekleed was het prima vertoeven in de natuur rondom Ruinen. De belangstelling voor dit jaarlijks terugkerende MTB evenement op de eerste zondag van maart blijft groot. Er was keuze uit afstanden van 35, 55, 80 en zelfs 100 km, uiteraard met de nodige bevoorradingspunten .Voor kinderen was er een speciale afstand in en rond Ruinen uitgezet van ongeveer 20 km. Door het droge weer van de afgelopen weken en de vorst lag het parcours er prachtig bij en kon met stevige snelheid worden doorgefietst.

De tocht ging door Zuidwest Drenthe, in de omgeving van Ruinen, Echten, Dwingeloo, Uffelte en Havelte. Er werd gereden door uitgestrekte bossen en zandverstuivingen, over heidevelden en langs monumentale gebouwen.

In Ruinen was gezorgd voor speciale obstakels, Zo voerde het parcours door Café Brinkzicht van de familie Hees en stond op de brink een vrachtwagen opgesteld waar door heen werd gefietst.

De organisatie kreeg na afloop veel complimenten voor dit mooie evenement die inmiddels al het predicaat klassieker heeft gekregen.

zondag
3 maart 2019Georganiseerd door
Hoofdsponsor
Partners